Девет држава ЕУ потпуно укинуло ковид контроле за улазак

Ево гдје можемо путовати.

BUKA portal / 02. април 2022

Девет чланица ЕУ и Шенгена у потпуности је укинуло ковид мјере за улазак у земљу, један број је ублажио режим уласка, а остатак задржао мјере за одређене категорије путника, произлази из података портала сцхенгенвисаинфо неwс.

Тако су Данска, Мађарска, Исланд, Ирска, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија и Шведска укинуле све мјере за све путнике за улазак у земљу.

Чешка, Летонија и Холандија су ковид 19 ограничења за улазак у земљу укинуле само за путнике из земаља ЕУ и чланица Европског економског простора (ЕЕА).

Аустрија, Белгија, Кипар, Естонија, Финска, Француска, Хрватска, Њемачка, Грчка, Литванија, Малта, Португал, Словачка, Шпанија задржале ковид мјере за улазак у земљу.

Ко жели да уђе у Аустрију, на примјер, мора и даље да покаже важећи сертификат о вакцинацији, прележаном ковиду 19 или негативан тест.

Иста правила важе за улазак у Белгију, Бугарску, Хрватску, Нјемачку...

Кипар је, на примјер, још строжи и на острво пушта, без икаквих ограничења, вакцинисане и особе које су прележале ковид 19, док остали путници, ако им је земља на такозваној зеленој листи могу ући са негативним тестом, док је за долазак из држава са црвене листе неопходан додатни тест и приликом доласка.

Естонија је задржала правило да само вакцинисани и они који су прележали ковид-19 могу ући без карантина у земљу или обавезе да се у њој тестирају.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.