Двије године од проналаска тијела Давида Драгичевића, Пердув: Тужни су ови мартовски дани

На данашњи дан прије двије године пронађено је беживотно тијело Давида Драгичевића

Elvir Padalović / 24. март 2020

FOTO BUKA

Подсјетимо, Давид Драгичевић је нестао 18. марта 2018. године. Пронађен је мртав на ушћу ријеке Црквене у Врбас у центру Бањалуке шест дана касније, 24 марта 2018.године.

Давидова смрт и конференција МУП-а 26.3.2018. године покренули су вишемјесечне протестне скупове „Правда за Давида” на бањалучком Тргу Крајине. Давидови родитељи од самог почетка тврде да Давидова смрт није без елемената кривичног дјела већ да се ради о убиству.

Окружно тужилаштво након три мјесеца вршења предистражних радњи, дана 28. јуна 2018. доноси наредбу о спровођењу истраге против непознатих починилаца због основа сумње за убиство

Вишемјесечни протести Правде за Давида кулминирали су током одржавања три велика скупа у Бањалуци, када су су окупиле десетине хиљада грађана. Посљедњи велики скуп одржан је 5. октобра, два дана прије избора у БиХ.

Протести Правде за Давида на Тргу Крајине окончани су 25.12.2018. године хапшењем Давора Драгичевића и чишћењем Трга Крајине. Пар дана протести се одржавају спонтано, шетњама бањалучким улицама, предвођени Давором Драгичевићем. 

Посљедња шетња одржана је 30.децембра полицијском акцијом у којој је приведено неколико лица. 
 

 Тијело убијеног Давида Драгичевића 14. марта 2019. пребачено је из Бањалуке у  Аустрију. Тијело је ексхумирано 12. марта на захтјев његових родитеља, Давора Драгичевића и Сузане Радановић како би било покопано у Wиенер Неустаду, граду гдје живи Давидова мајка.

Озрен Пердув каже за БУКУ како су тужни ови мартовски дани.

"Тачно је двије године откако је умрла свака нада да ће Давид бити пронађен жив и здрав. Након интензивне потраге која је трајала неколико дана пронађено је Давидово беживотно тијело .Од тог момента почеле су да се нижу лажи. Једна за другом. Лаж је да је поток Црквена могла носити беживотно тијело 6 дана кроз подземне канале пуне смећа и грања и то у дужини од 1500 м.Лаж је да је исти тај поток могао носити наводно украдени лаптоп 350м. Лаж је да је Давид страдао оне ноћи када је и нестао.Много је лажи за које нико не одговара." каже Пердув за БУКУ и додаје како они неће ћутати и истрајаваће на тражњу одговора и процесуирању свих одговорних за убиство Давида Драгичевића

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.