МОЖДА ЈЕ БИЛО СЛУЧАЈНО, МОЖДА И НИЈЕ: Огласио се Кошаркашки савез БиХ због прекида химне у Бањалуци

Након инцидента који се догодио прије почетка посљедње утакмице Купа БиХ, генерални секретар савеза Амер Чолан каже да ће о свему расправљати УО КСБиХ.

BUKA portal / 21. фебруар 2022

Наиме, приликом интонирања химне Босне и Херцеговине упосленици који су учествовали у организацији утакмице одлучили су на пола прекинути химну, што је изазвало доста бурне реакције, а кошаркаши Игокее су, уз присуство члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика  након меча одлучили су прославити нови трофеј уз ентитетску заставу, док за државну није било мјеста на паркету.

Домаћин финалног турнира био је КК Борац, те би сва прича о евентуалним санкцијама требала да се односи на њих.

На све је своје виђење дао и генерални секретар КСБиХ Амер Чолан, који тврди да ће се о свему расправљати на сљедећој сједници Управног Одбора.

“Кошаркашки савез домаћина може увијек санкционисати, о чему ћемо у наредном периоду на Управном Одбору и разговарати. Да ли ће за то бити воље и снаге, видјет ћемо. Они ће о томе сигурно разговарати, можда само да их опомену да се такве ствари не дешавају, јер можда и није до њих. Тражит ћемо разлог зашто се то десило, можда је било случајно, а можда и није било случајно”, рекао је Чолан.

Игокеа је у финалу Купа Босне и Херцеговине, који носи име великог Мирзе Делибашића, савладала Широки Бријег резултатом 93:66.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.