Озрен Пердув о преузимању случаја Драгичевић: За рјешење случаја потребан је један частан тужилац!

Све што је потребно да се случај ријеши јесте један частан тужилац који ће да спроведе истрагу у правом смислу те ријечи. Сигурни смо да један такав постоји у Тужилаштву БиХ

Maja Isović Dobrijević / 15. април 2021

Foto: BUKA

 

Озрен Перду, из неформалне групе Правда за Давида прокоментарисао је преузимање случаја Давид Драгичевић од стране Тужилаштва БиХ.

"Породица Драгичевић, адвокат Ферагет и сви ми смо упорно апеловали да Тужилаштво БиХ преузме случај. Коначно смо и то дочекали! Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци је давно изгубило сваки кредибилитет и ми оправдано сумњамо да поступајући тужилац Далибор Врећо не води никакву истрагу већ чини све, заједно са људима из полиције, да се убиство нашег суграђанина заташка. Очекујемо да ће се Тужилаштво БиХ посебно њиме позабавити и спровести истрагу о истрази", рекао је за БУКУ Пердув.

Додаје да се надају и вјерују да ће случај убрзо бити ријешен.

"Све што је потребно да се случај ријеши јесте један частан тужилац који ће да спроведе истрагу у правом смислу те ријечи. Сигурни смо да један такав постоји у Тужилаштву БиХ. И сам адвокат Ферагет је рекао да сматра да ће ова истрага ићи брзо, јер докази постоје. И наравно, свеобухватно рјешење подразумијева да се процесуирају сви они из структура власти који су учини све да се случај Драгичевић не расвијетли. Вјерујем да ће се то и десити од стране Тужилашва БиХ", рекао је за БУКУ Пердув.

Подсјетимо да је јуче објављено да је Тужитељство Босне и Херцеговине, након разматрања достављених списа из Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и Републичког јавног тужилаштва РС- Посебног одјељења за сузбијање корупције, организираног и најтежих облика привредног криминала, донијело одлуку о преузимању 'случаја Давида Драгичевича'.

Преузети предмет Окружног јавног тужилаштва Бањалука, односи се на истрагу казненог дјела против живота на штету оштећеног Давида Драгичевића из Бања Луке, саопштено је из Тужитељства БиХ. 

Истовремено, преузети предмет Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, односи се на више особа због радњи против службене дужности које се могу довести у везу са извршењем казненог дјела против живота на штету оштећеног Давида Драгичевића, као и непријављивање казненог дјела и починитеља, те помоћ починитељу након извршеног казненог дјела. 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.