Скандал: Скијаши у Црној Гори лажирали резултате за олимпијску норму у Пекингу

Црна Гора је данас у епицентру спортског скандала, јер су три скијаша из Јамајке, Индије и Саудијске Арабије осумњичени да су у Колашину лажирали резултате за олимпијску визу, што је одјекнуло попут бомбе у спортским круговима.

BUKA portal / 16. фебруар 2022

Ilustracija

Скијаши Бењамин Алеxандер из Јамајке, Индијац Ариф Кхан и такмичар из Саудијске Арабије Фаyук Абди осумњичени су да су у Колашину лажирали резултате како би испунили олимпијску норму за учешће у Пекингу.

Утицајни свјетски медији писали су да су се на Бјеласици одржавале скијашке трке на којима су лажирани резултати како би се поједини такмичари лакше пласирали на Зимске олимпијске игре у Пекингу које су у току.

Италијанска “Ла Републица” писала је да је током такмичења која су се одржавала у Дубаију, Црној Гори и Лихтенштајну било корупције, па чак и пријетњи смрћу.

Међународна скијашка федерација (ФИС) је најавила да ће у наредном периоду спровести истрагу поводом овог случаја.

Бењамин Алеxандер је иначе ДЈ из Лондона са пасошем Јамајке и на трци у велеслалому у Пекингу је заузео посљедње мјесто са заостатком у односу на побједника од чак минут и девет секунди.

Са разлогом се онда поставља питање како је он у Колашину уопште могао да испуни норму за наступ на Зимским олимпијским играма, преносе црногорски медији.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.