Ozren Perduv o preuzimanju slučaja Dragičević: Za rješenje slučaja potreban je jedan častan tužilac!

Sve što je potrebno da se slučaj riješi jeste jedan častan tužilac koji će da sprovede istragu u pravom smislu te riječi. Sigurni smo da jedan takav postoji u Tužilaštvu BiH

Foto: BUKA

 

Ozren Perdu, iz neformalne grupe Pravda za Davida prokomentarisao je preuzimanje slučaja David Dragičević od strane Tužilaštva BiH.

"Porodica Dragičević, advokat Feraget i svi mi smo uporno apelovali da Tužilaštvo BiH preuzme slučaj. Konačno smo i to dočekali! Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je davno izgubilo svaki kredibilitet i mi opravdano sumnjamo da postupajući tužilac Dalibor Vrećo ne vodi nikakvu istragu već čini sve, zajedno sa ljudima iz policije, da se ubistvo našeg sugrađanina zataška. Očekujemo da će se Tužilaštvo BiH posebno njime pozabaviti i sprovesti istragu o istrazi", rekao je za BUKU Perduv.

Dodaje da se nadaju i vjeruju da će slučaj ubrzo biti riješen.

"Sve što je potrebno da se slučaj riješi jeste jedan častan tužilac koji će da sprovede istragu u pravom smislu te riječi. Sigurni smo da jedan takav postoji u Tužilaštvu BiH. I sam advokat Feraget je rekao da smatra da će ova istraga ići brzo, jer dokazi postoje. I naravno, sveobuhvatno rješenje podrazumijeva da se procesuiraju svi oni iz struktura vlasti koji su učini sve da se slučaj Dragičević ne rasvijetli. Vjerujem da će se to i desiti od strane Tužilašva BiH", rekao je za BUKU Perduv.

Podsjetimo da je juče objavljeno da je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva RS- Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo odluku o preuzimanju 'slučaja Davida Dragičeviča'.

Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odnosi se na istragu kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banja Luke, saopšteno je iz Tužiteljstva BiH. 

Istovremeno, preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje kaznenog djela i počinitelja, te pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela. 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.