Kristina Kovač, poziv na akciju: Žene, djevojke, udružimo se u borbi za slobodu i pravo da budemo baš onakve kakve jesmo!

Kristina Kovač poziva na akciju. Tekst prenosimo u cijelosti.

BUKA portal / 16. Juli 2021

Foto: Facebook

 
POZIV NA AKCIJU!
 
Pre svega, želim da se zahvalim na ogromnoj podršci koja stiže sa svih strana regiona, a nakon jučerašnje histerije medijskih internet portala koji su od moje opuštene slike sa ćerkom, sa letovanja, napravile tabloidnu senzaciju. I to kakvu!
"NEPREPOZNATLJIVA!!! BIVŠA LEPOTICA DANAS SEDE KOSE, SA BORAMA I STARAČKIM PEGAMA!!!! NEKADAŠNJA ZGODNA BRUNETA VIDNO OSTARILA I PROPALA!!! BIVŠA PEVAČICA KRISTINA KOVAČ VIŠE NE LIČI NA SEBE - PUSTILA SEDE!"
 
Ono što ne biste očekivali nakon čitanja ovakvih naslova je da vidite običnu fotku mene nasmejane, vesele i opuštene, koja stiskam ruku svoje ćerke ispod ivice kadra i beležim opušten i sretan trenutak sa našeg zasluženog i dugo čekanog letovanja.
 
Iskreno, bila sam potpuno zapanjena naslovima - ne zbog toga što mi je važno kako izgledam, pa me ovo vređa; ne zbog toga što mi neki tamo tabloidi kvare imidž (zar ga nisu već potpuno srozali svojim izvitoperenim i trulim tekstovima o mojim životnim poduhvatima?), već zbog toga što ja sama ništa od toga nisam i nikada ne bih videla na toj fotografiji, kao ni hiljade ljudi koji su mi se javili da pruže podršku. Znači, trulež je u oku/duši posmatrača.
 
I to ne bi bio neki problem, da ta i takva trulež nije u poziciji da svakog dana naših života kroji javno mnjenje u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini...da ne utiče na milione žena, devojaka i devojčica širom regiona, srameći ih i srozavajući ako nisu DOVOLJNO “SREĐENE”, DOVOLJNO IZOPERISANE, DOVOLJNO OBLIKOVANE, DOVOLJNO OFARBANE...DOVOLJNO VEŠTAČKE. Da svi ti silni "odgovorni i profesionalni" mediji brutalno i bez milosti ne objektivizuju svako žensko biće, proglašavajući nas bezvrednim ukoliko nismo napumpale usta, ofarbale kosu, našminkale se do balčaka i natrćile guzu za slikanje.
 
Ne. Ne pristajem. U svoje ime, u ime svoje ćerke, u ime svih žena Balkana - NE PRISTAJEM!
 
VREDNOST jedne žene NE LEŽI u tome koliko vremena i novca jeste ili nije posvetila svom izgledu, hirurzima, kozmetičarima, personalnim trenerima, Instagram filterima, niti će IKADA ležati u tome, koliko god to mediji regiona želeli.
Vrednost žene leži u njenoj snazi. U njenoj inteligenciji, ambicijama, izdržljivosti. U njenom neodustajanju. U neizmernom talentu da voli i daje, u neverovatnoj sposobnosti da pruži utehu kada je najpotrebnija. U njenoj hrabrosti da pomera planine, da skida zvezde sa neba zbog zbog svog deteta, zbog muškarca, zbog ljubavi, zbog sna. Vrednost žene je u njenim talentima, njenoj pameti, snalažljivosti. U požrtvovanosti na putu ka ciljevima kojima teži. Ona leži u dubini njene duše, u nežnosti koju ume da pruži ali i u pokazivanju zuba kada brani one koje voli.
 
Tu, dragi mediji, leži vrednost jedne i svih nas žena.
 
Ono što sam rešila da uradim u ovom i ovakvom trenutku, nakom dubokog razmišljanja, jeste da okrenem ovu priču u korist svih žena regiona u kom živimo, da okrenem oštricu nazad ka samim medijima koji su je nehajno uperili ka meni i svim drugim običnim, opuštenim, prirodnim ženama. I onim od 69, koliko bi imala moja mama danas, i onim od 46, koliko imam ja danas, i onim od 13, koliko sada ima moja Tara.
 
Vreme je da kažemo NE.
 
Žene, devojke, udružimo se u borbi za slobodu i pravo da budemo baš onakve kakve jesmo!
 
Podržimo jedna drugu postovanjem svoje fotografije u opuštenom izdanju na svoje profile na društvenim mrežama, pod heštegom #PrirodnaŽena.
 
Stavimo tačku na upornu i besramnu medijsku objektivizaciju žena i devojaka koja preti da potpuno degradira ne samo poziciju žene u današnjem društvu, već i celo društvo i njegove vrednosti kao takve.
 
Muškarci, ako ste Muškarci sa velikim M - podržite svoje žene, majke, sestre, ćerke postovanjem njihove fotografije u opuštenom izdanju po njihovom izboru, sa heštegom #VolimPrirodnuŽenu
 
Neka vide mediji regiona koliko nas ima i da više ne damo na sebe!

 

Akciju su podržale mnoge žene iz regije objavljući svoje fotografije na društvenim mrežama.


Buka preporuka

Ženska prava

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.