Najbolji blog na temu govora mržnje je "Migrantska kuća"

Konkurs za najbolji blog na temu govora mržnje je završen.

BUKA portal / 28. Maj 2021

 

Konkurs je održan u okviru Kampanje protiv govora kojiu je portal Buka vodio u proteklom periodu. Tokom trajanja kampanje, svakog mjeseca birana su 3 najbolja bloga, da bi na kraju, od ukupno 18 blogova koji su ušli u uži izbor, bio proglašen finalni pobjednik.

Na završnom događaju Kampanje, koji je održan u utorak 25. maja putem Zoom-a, za najbolji blog proglašen je tekst "Migrantska kuća", autorice Maide Salkanović. Svojim tekstom, autorica je ukazala na govor mržnje kojem je u našoj zemlji izložena migrantska populacija i upozorila na opasnost da govor mržnje eskalira u nasilje i zločin iz mržnje. 

Čestitamo Maidi i svim blogerima koji su učestvovali u Konkursu i svojim glasom doprinijeli borbi protiv govora mržnje!

Blog sekcija portala Buka je prostor na kojem autori mogu slobodno, bez uredničkih intervencija, objavljivati svoje tekstove i na taj način afirmisati svoje stavove. Naš portal često provodi konkurse za blogere kako bismo ih dodatno motivisali za pisanje.

Ohrabrujemo sve autore da se pridruže našoj blogerskoj zajednici, koja je u proteklom periodu bila izuzetno produktivna i iznjedrila kvalitetne tekstove koji mahom ukazuju na probleme sa kojima se naše društvo suočava.

Ovdje možete pročitati blogove koji su nagrađeni u okviru Konkursa i koji su time ušli u uži izbor za glavnu nagradu.  

Peti i šesti mjesec konkursa

Treći i četvrti mjesec

Drugi mjesec konkursa

Prvi mjesec konkursa


Buka preporuka

Kampanja protiv govora mržnje

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.