Policija uhapsila 14 ljudi zbog uzvika "Ubij Srbina" u Borovu

Hrvatska policija je zbog jučerašnjeg incidenta u Borovu kada je grupa od 20-ak mlađih muškaraca urlala "Ubij Srbina" i "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati" privela 14 osoba.

BUKA portal / 03. Maj 2021

Nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimjereni sadržaj.

Jučer policija nije spominjala kazneno djelo za poticanje na mržnju, nego je govorila o prekršaju.

Podsjetimo i da je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Indexu jučer potvrdio da je Borovom uz poruke o ubijanju i klanju Srba marširalo 20-ak ljudi, prenosi INDEX

Index je doznao da je dio onih koji su sudjelovali u incidentu, a neslužbeno se radi o Bad Blue Boysima, došao iz Zagreba i drugih županija, te da je dio izgrednika pobjegao policiji, no naknadno su iz policije poručili da su utvrdili identitete svih iz grupe. Policajci su s postupanjem čekali, a načelnik općine Borovo Zoran Baćanović je rekao da je policija reagirala tek kad su ga vidjeli da snima. Policija mu je odgovorila da su "procijenili koji je najpovoljniji trenutak" za intervenciju.

"Tijekom kretanja grupa je bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procijenili najpovoljniji trenutak za postupanje te je utvrđen identitet svih osoba iz grupe", poručili su.

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.